Torstai aamuna vähän ennen kolmea aamuyöstä auto käyntiin ja hakemaan oria. Matka kohti vermon orinäyttelyä alkaa. Matka menee hyvin ja kaveri näyttelyyn ja esittämään poimitaan matkan varrelta.

Ajoissa perillä ja laittelemaan Hamboa valmiiksi ajokoetta varten. Ajokokeessa pojalla tulee hiki, kun kärryjen edessä viimevuosina ei montaa metriä ole oltu. Kaikki menee hienosti. Seuraavaksi edessä ell-tarkastusta ja mittauksia. Mitat 165-164-171. Hambolla on ääni hallussa ja oikeastaan kaikki muut ovat hiljaa paitsi bokalle ja Hambo. Kait oriin pitää vähän ilmaista itseään, eikä olla nyhverö?

Sitten juoksutusta, käyntiä ja ravia, arvosteleva joukko kiertää oriitta ja arvioi rakennetta. Sitten tauolle.

Arvostelua odotellaan. Lähtökohtaisesti odotuksena itsellä realistisesti on vähäisen starttimäärän vuoksi toiseksi alhaisin ryhmä.  Sinnehän se sijoitetaan. Kokonaispistemäärä kyllä oli jonkinmatkaan vähemmän kuin itse pohdiskelin etukäteen. Pisteytys suhteessa muihin sitten pistikin miettimään. Vaikka ainahan sitä katsoo asiaa niillä omilla silmillä ja odottaa enemmän niin en tiedä tuliko nyt kuitenkaan pisteet oikein verrattuna esim. kahteen edellä näytettyyn. Toisella hieno suku, ei vielä "mitään" näyttöjä, toinen taas suvultaan ei "mitään", toki suomalaisittain hyvä kilpahevonen, monen harrastajan unelmahevonen, mutta kun kokonaisuutta ajattleee niin.... pisteen tai kahden ero näihin.... no kukin pohtikoon asiaa. Ehkäpä itsekin vielä tällä palstalla jossain vaiheessa. Olisiko vielä jossain korjattavaa. Läpi meni ja tammoja astutellaan. 

Monelle jo todennutkin, että sitten lopetan tällä astuttamisen kun riittävän monta jälkeläistä ja jos niistä ei ole tullut mistään mitään niin siinä on todiste kykenemättömyydestä siitosoriiksi.

Reissusta palailtiin 19 jälkeen iltasella, joten pitkäpäivä tuli.