Eilen jo tätä kirjoitusta aloittelin, kun ajattelin, että tässä varmaan käy näin. Yksi taho päättää jotain ja toinen toista. Suomessa olisi Kuninkuusravien suhteen pitänyt jo aikaa tehdä toisenlaisia suunnitelmia, mutta tietäähän sen, että ravipiireissä se ei onnistu.

Oikealta ratkaisulta tuntuisi 5-6 radan rinki, jolla kunkkarit ajettaisiin vuorovuosin. Järjestävänä tahona osakeyhtiö. Riskit jakaantuisi ja mahdolliset voitot samoin. Olisi pääosin aina sama joukon kärki tekemässä töitä ja pystyttäisiin hyödyntämään näin paremmin tietoa ja taitoa, sekä ehkä jotkin materiaali ja tavarahankinnat voisivat olla pidemmälle suunniteltuja. Ei tarvitsisi aina sitä peruspyörää rakentaa uudestaan ja uudestaan. Mutta taitaa olla ajatuksena ihan mahdoton.

Ja kun tällä nykyisellä tavalla kun jatketaan, niin miksi Kajaani saa niin kovaa vastustusta, jopa ilmeisesti suomenhevosliiton väeltä. Kumpaanko itse olisin mieluummin kunkkareita menossa katsomaan Lahteen vai Kajaaniin. Ehdottomasti Kajaaniin ja varsinkin jos rakentaisivat tapahtumasta enemmän omanlaisensa. Olen kerran käynyt Kajaanissa raveissa, kesäratatyyppinen se, totta. Mutta nämä, jotka ruikuttavat hevostallinetissä ja vastaavissa, eivät varmaan ole käyneet kertaakaan. Kunkinkuusravit ajetaan kesällä siis miksi ei sitten Kajaani. Majoitustilaa riittävästi lähialueilla. Mahdollisuuksia olisi vaikka mihin. Nyt valtuuskunnan päätös viittaa Lahden suntaan tai ainakin se vei nyt puolivuotta suunnittelu- ja toteutusaikaa Kajaanilta pois. Aikasta fiksua näiltä päättäjiltä. Sijainniltaan Kajaani ei ole kummempi kuin Rovaniemi tai Lappeenranta tai se Lahtikaan. Aina jostain on pitkämatka.